• pagetitle pagetitle pagetitle

Laatste Nieuws

 

U kunt nog steeds een donatie doen STEUN Stichting WatALS

Donderdag 4 juni.

Het Pieterpad zit erop. Arno en Pim hebben hun belofte ingelost aan hun vriend Henko. Het was fantastisch om te zien hoe iedereen zijn of haar steentje heeft bijgedragen. Zonder al deze akties hadden deze twee ''eigenwijze'' mannen het ook gered, maar dit maakte alles zoveel waardevoller. Grote dank aan iedereen. De komende tijd zullen er nog regelmatig foto's en filmpjes worden toegevoegd. De eerste 3 foto's laten de groep zien die de laatste etappe hebben mee gelopen. En natuurlijk het weerzien van Arno en Pim met Henko in Maastricht.

Woensdag 3 juni

De op één na laatste etappe. Arno en Pim hebben het nu toch echt wel heel zwaar. Behalve hun lichamelijke probleempjes, begint de emotionele spanning voor morgen ook mee te spelen. Nog 1 dag, dan hebben we onze missie volbracht. Nog 1 dag, dan komen Henko en Nannie naar Maastricht. Nog 1 dag, dan hebben we toch een klein feestje op een prachtige locatie. Waar we op een verantwoorde manier met max 30 personen kunnen proosten op deze fantastiche 26 dagen. Bij de finish in Valkenburg die dag worden de mannen aangenaam verrast door een afvaardiging van de Supportersvereniging van Go Ahead Eagles. Uiteraard met de gebruikelijke vuurtoortsen. Binnen een paar minuten kwam de handhaving kijken wat er aan de hand was. Na uitleg vonden ze het geweldig. En wilden ook nog wel op de foto met de camper. Chapeau voor deze 2 BOA's uit Valkenburg.

Dinsdag 2 juni.

Nog 3 dagen en dan zit het er op. Het limburgse landschap is prachtig, echter begint deze tocht ook haar tol te eisen. De spieren worden strammer en de blaren groter. Toch vinden Arno en Pim elke dag weer energie om verder te lopen. Voor onze vriend Henko, die ALS heeft. En steeds dichter komen ze bij Maastricht in de buurt.

Maandag 1 juni

Maandag 1 juni. De maand mei hebben we achter ons gelaten. En we hebben er dik 425 km op zitten. Wederom een prachtige wandeling door ons mooie Limburg. Nog 3 dagen. Dan hebben we ons doel bereikt. Dat gaat zeker lukken zegt Arno. Maar de hitte gaat ook meespelen. Toch gaat het nog steeds goed. Dat komt zeker ook door de enthousiaste mede wandelaars. Maastricht, we zijn er bijna.

Zondag 31 mei

Op deze zon overgoten 1e pinksterdag is Arno weer aan het schrijven geslagen. Hij leest voor uit eigen werk. Een brief aan Henko.

Zaterdag 30 mei

Vandaag gaat de etappe van Swolgen naar Venlo. Ondermeer door het rozendorp Lottum. Prachtig al die velden. De mannen lopen steeds verder Limburg in. Vaak wordt het pad onderweg aangegeven met bordjes zoals hieronder. Op naar de eindbestemming Maastricht. Maar dat is nog zo'n 100 kilometer verderop. Ondertussen hebben ze al wel 400 kilometer op hun stappenteller staan. Dat zijn ongeveer 525.000 stappen. Wat een enorme prestatie van Arno en Pim. Diepe, diepe buiging. 

Vrijdag 29 mei.

Interview met Jolanda Stormink die haar man Erik 2 jaar geleden heeft verloren aan ALS.

Donderdag 28 mei.

Arno Fischer en Pim Oostendorp lopen het Pieterpad voor hun goede vriend Henko. Tekst hieronder van Supportersvereninging GAE.

 

Supporters Arno Fischer en Pim Oostendorp zijn al vanaf 10 mei druk met het lopen van het Pieterpad. (Pieterburen tot aan Maastricht).

Tijdens deze route zamelen de heren geld in voor hun goede vriend Henko Meijer, die al sinds augustus 2019 strijd tegen de verschrikkelijke ziekte ALS.

De bedoeling is om Henko en zijn vrouw Nannie zo financieel te ontlasten in deze zware tijden.

Wilt u meer lezen over dit aangrijpelijke verhaal kijk dan op https://arnopimpieterpad.nl/ons-verhaal

Inmiddels zijn de heren al bij etappe 19 van de 26, en dat is al een hele prestatie Echter is het gezegde: de laatste loodjes wegen het zwaarst, ook voor deze activiteit van toeassing.

Henko is ruim 40 jaar sponsor geweest bij onze mooie club. Ook in de moeilijke periode stond hij klaar met meerdere sponsoren om onze club te redden. Wij als Supportersvereniging Go Ahead Eagles steunen daarom de actie van Pim en Arno met een mooi bedrag van € 500. En wij hopen dat vele andere supportes ook een steentje zullen bijdargen aan dit initiatief voor een trouw clubsponsor.

Dat kan op 2 manieren: 

1. Je kan een etappe meelopen, aanmelden via https://arnopimpieterpad.nl/hoe-werkt-het

2. je kan een financiele donatie doen voor deze actie via https://arnopimpieterpad.nl/doneren/

                                                                                                     

                                                                                                                                                                                                                                           

Woensdag 27 mei.

Interview met Dagobert en Jos Willems. Deze etappe is opgedragen aan hun overleden vrouwen, Heleen en Ingrid.

Interview met Richard Ackerstaff

Dinsdag 26 mei

Wederom een fantastische dag. Wel weer erg zwaar maar met elkaar kom je heel ver. Deze etappe werd ook meegelopen door onze dag sponsor Richard Ackerstraff, hij bracht ook nog een paar vrienden mee Top gedaan weer mannen. Kanjers.

Maandag 25 mei, na afloop.

Ik had nog meer foto's kunnen plaatsen, maar deze is heel bijzonder. Arno en Pim hebben vandaag de langste etappe gelopen. En nu doet alles pijn.

Een dankwoord van Arno aan Marcel voor zijn bijdrage.

Maandag 25 mei.

Vandaag de langste etappe op het programma. Van Braamt naar Millingen aan de Rijn. Een tocht van 24 km. Onze dag sponsor is De Santpoorthe wijnhandel & slijterij. Eigenaar Marcel Elbers kon er zelf niet bij zijn vandaag, maar hij heeft wel een brief geschreven aan Arno en Pim.

 

Interview met Paul Joosten (Eetcafé de 7e hemel).

Interview met sponsoren

Interview met sponsoren

Zondag 24 mei

   

Vandaag de 15e etappe van Zelhem naar Braamt. Pim en Arno konden deze dag rekenen op veel meelopers. Dat maakt dat het weer zo'n dag is met een gouden randje. Volgens het Pieterpadboekje zouden de mannen nu 272 km hebben gelopen. Echter zijn ze soms ook een stukje verkeerd gelopen, dus het echte aantal kilomeres zal nog wel iets hoger zijn. De drive is nog steeds geweldig. Humeur is ook uitstekend. Kortom, Maastricht, here we come.

Zaterdag 23 mei.

    

Vandaag de 14e etappe alweer. Van Vorden naar Zelhem, over 17 km. En we zijn over de helft. Wederom waren er wat familieleden van de partij. De broer van Pim, Rob, heeft mee gelopen. De dochter van Arno, Alike,  kwam langs, met kleinzonn Jaap en kleindochter Jeane. En zoals gewoonlijk was het weer een gezellige boel. Uiteraard op 1,5 meter afstand.

                                                                                                                                                                                                               

Interview met 2 dames van Evviva

Vrijdag 22 mei.

De 13e etappe vandaag van Laren naar Vorden. De start is bijna in de achtertuin van Deventer. Op de parkeerplaats van Hotel Stegeman ( o.a. cateraar bij GAE, en vanwege de Corona nu gesloten) verzamelden de deelnemers van vandaag. Wederom een leuk en gezellig clubje. Te zien op onze Facebook site. In een behoorlijk hoog tempo hebben de wandelaars deze etappe afgelegd. De finisch van deze etappe was bij het mooie kasteel Vorden. En met deze etape ook op hun lijstje te hebben aangekruist zit de eerste helft van het Pieterpad er op. De conditie is nog uitstekend, en het humeur ook. Dus zien Arno en Pim de 2e helft vol vertrouwen tegemoet.

   

 

Interview met Paul Bugter

Interview met dagsponsor Paul Bugter, die ook samen met zijn vrouw Astrid deze etappe heeft meegelopen.

Donderdag 21 mei

De etappe van Holten naar Laren vandaag. Het is Hemelvaartsdag, dus veel mensen vrij. Wederom een leuk clubje meelopers. Ook de dagsponsor van deze dag loopt zelf, samen met zijn vrouw, mee. En natuurlijk Debbie en Amal. Onderweg kwamen wat vrienden een groet aan Henko brengen. In hun bijzondere auto's. Een dag met een gouden randje. Zelfs de kleindochter van Henko kwam even langs.

 

 

Interview met Hanneke van Kouwen

Woensdag 20 mei

Vandaag de etappe van Hellendoorn naar Holten. De mannen komen op zo langzamerhand op bekend terrein. En de etappes die ze nu lopen zijn niet de langste. Dus even de voetjes tot rust laten komen. Hun humeur blijft opperbest.        

                                                                                                                                                                                                                  

Dinsdag 19 mei.

Vandaag een etappe van Ommen naar Hellendoorn. Een prachtige wandeling met ook nog een klim van 80 meter. Na 20 km. door de bossen en heide gelopen te hebben zijn Arno en Pim er van overtuigd dat vakantie in eigen land fantastisch is. Dat verteld Pim zelf ook in een filmpje.

                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

Maandag 18 mei. Hoog bezoek vandaag.

Vandaag zijn Henko en Nannie op bezoek in Ommen geweest. Een plaatsje waar Henko jaren met zijn kinderen op de camping heeft gestaan. 

Interview met Martin Kleine Schaars

Zondag 17 mei

Vandaag alweer de 8e etappe. Van Coevorden naar Hardenberg, over 19 km. Daarmee laten ze ook de provincie Drenthe achter hun met zijn 52 hunebedden. En de stemming is weer opperbest. Fijn dat er vandaag ook een paar  mensen extra meelopen. Uiteraard op verantwoorde afstand. En de stemming is weer opperbest. Uiteraard is de "catering" camper ook weer van de partij.

  

 

Het verhaal van Arno in beeld.

Zaterdag 16 mei

Lieve Pieterpadvolgers.

Wij zijn gisteren in Sleen geëindigd met 24 km op de teller.De langste etappe zit erop. De dag daarvoor zijn we gelopen van Rolde naar Schoonloo waarbij alles mis ging. Verkeerde timing, verkeerde route, verkeerde stemming, verkeerde humor, gewoon alles verkeerd. Het enige wat niet verkeerd was: Top catering, Top wijnen, top Remco, Top Jos Korenwijn, Top roomsoessies.  Kortom, de derde helft was top. Gisteren zo stijf als een plank uit mijn tentje gekropen, na een nacht van minus 1, maar opstaan met stralend weer is super. Koffie met ontbijt (let op de volgorde) en tegen 10 uur was Ard Hengeveld er. Mijn maatje van Rotary Voorst die een daggie de langste etappe mee ging lopen. Dat is ons goed gelukt. Alles ging goed. Top route, Top filmpjes, Top humor en Top eten. Iedere dag mogen wij onze wensen kenbaar maken bij Remco en gisteren was het bloemkool met saus!!!!!, aardappelen en worst. Daar zaten we met smart op te wachten. Nog even onze sponsor van die dag in het zonnetje zetten. St Maxime... mijn buren. Een fantastisch gastvrij team en een heerlijke lieve directie die mij in de watten leggen. 

Knuffels van 1,5 meter voor iedereen.

Luf yoe all xx arnopimpieterpad.nl

 

      

Vrijdag 15-05

Vandaag staat de grootste etappe tot nog toe op het programma. Een wandeling van Schoonloo naar Sleen, over 24 km. Omdat het kaartlezen van gisteren door Arno niet zo goed bevallen is bemoeit Pim zich er vandaag ook weer tegenaan. Na 3,5 uur lopen bereiken ze het eindpunt. Uiteraard stond halverwege catering Vermeulen de mannen weer op te wachten met een heerlijke lunch. Top Remco.

 

Maar vooral blijven lachen is hun motto. En dat lukt prima.

Donderdag 14-05. Helaas vandaag een iets andere dag als gedacht.

Woensdag 13-05

Vandaag de etappe van Zuidlaren naar Rolde. Het lopen gaat nog steeds redelijk makkelijk maar onze 70+ers beginnen wel een beetje te kraken. In Rolde aangekomen terug naar Zuidlaren. Naar dezelfde camping als de nacht ervoor. Dat was een fijne plek daar.

Dinsdag 12-05

Lieve Pieterpad volgers.

Wij zijn nu 4 dagen onderweg, met onze camper van Grouwstra auto' s. En met onze chauffeur Remco Vermeulen. Het is een waanzinnig goed idee geweest om ons op deze manier te verplaatsen. Zondag zijn we uitgezwaaid door Henko en Nannie en verschillende vrienden. Dat was een zeer emotioneel moment. Samen met Gerda Fischer en Wim en Liesbeth Nijboer zijn we naar Winsum gelopen. Het was koud, en met een harde noordenwind in de rug hebben we de eerste 12 km. gelopen. Overnacht op camping Marenland in onze tentjes en Remco in de camper.De nachtrust was een sof door de stevige koude wind en een lek luchtbed. Geen oog dicht gedaan en het zijn er maar twee. De volgende dag vertrokken we naar Groningen. Onderweg met Bob de Vries afgesproken waarmee ik in Tibet heb gefietst. Interview met hem staat op onze Facebook site. 

Het is heerlijk om 2 uur te lopen en dan in de camper een broodje te eten. Remco regelt het allemaal voor ons. In Groningen hebben we luxe overnacht in een Best Western Hotel en zo de broodnodige slaap ingehaald. Remco heeft 2 matrassen gekocht bij Beter Bed en nu slapen we daar heerlijk op. Gisteren naar Zuidlaren gelopen. Vandaag naar Rolde.  Alle 4 etappes vonden wij imponerend mooi qua natuur. Geweldig om dit zo lopend mee te maken i.p.v. onze fietstochten door Europa. Wij vermaken ons onder weg met creatieve ideeen zoals:

quizvraag van de dag ( alleen voor intimi)

dagjournaal, en dagsponsorfilmpje

interview van de dag en uiteraard foto's maken.

Al deze rubrieken plaatst Karin van Gurp op onze website en op onze Facebook pagina.dat je ons kunt volgen. Na 4 dagen lopen is onze conditie goed, wel erg stijf maar dat zal er wel bij horen in den beginne. Gisteren verraste Remco ons met broodjes paling en haring.  Nu in de campe rop een naturistencamping, en wij zijn al aardig geacclimatiseerd. Lekker aan de gin-tonic. Zelfs met citroen er in. Toppie.

Dit was mijn eerste verslagje en ik zal jullie regelmatig "bieproaten".

Knuffels van 1,5 meter voor iedereen.

Luf joe all xx arnopimpieterpad.nl

Het leed van het kamperen

Maandag 11 mei.

Vandaag de eerste serieuze etappe over ruim 20 km, na een slechte nacht. Kijk op onze Facebook pagina wat Pim hierover verteld. Maar vol goede moed zijn we weer op pad gegaan. Het landschap is enorm wijds en heeft prachtige luchten. En natuurlijk volgt de camper met de catering de mannen op de voet. Arno vind het landschap maar een kale bedoening. Gelukkig is het eindpunt in Groningen geweldig. Mede omdat er vanacht in een echt bed geslapen wordt. 

 

Zondag 10 mei.

Het is zo ver. De monster/sponsor wandeling staat op het punt van beginnen. Om er even in te komen is de etappe van vandaag de kortste. Nadat Henko zijn speech heeft gehouden en we hebben getoost op de start gaan de mannen op pad. Succes!!

Dankwoord van Henko en Nannie aan alle sponsoren.

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.