• pagetitle pagetitle pagetitle

De organisatie

Dat is eens wat anders dan onze jaarlijkse  fietstocht naar een plek ergens in Europa. Het begon met Santiago De Compostella in Spanje , daarna Rome, de Franse Riviera en Praag. Twee jaar geleden kwamen we in aanraking met de  spierziekte ALS.

Een grote groep Deventernaren ging toen fietsten, voor Erik Stormink uit Gorssel, die aan de ziekte ALS leed. Dat maakte een verpletterende indruk op ons. Wij besloten spontaan onze fietsreis te verbinden aan deze actie, en mee te doen aan de beklimming van de beruchte berg, de Mont Ventoux.

Twee “oude mannen” gingen  op de fiets, vanuit Deventer 1300 km, naar de Mont Ventoux. Erik Stormink werd op een speciaal geconstrueerde fiets naar boven gefietst door Joost Rutgers en zijn fietsgroep. Een ongelooflijke prestatie. Wij werden daardoor zo gestimuleerd dat wij ook de Mont Ventoux beklommen hebben. Trots als een pauw zijn wij ook weer terug gefietst naar Deventer. 

Hoe bizar is het dat we twee jaar later dat onze vriend Henko Meijer ook is getroffen door de ziekte ALS. Pim, de bedenker van vele evenementen, kwam met het idee om het Pieterpad te gaan lopen. Vijhonderd kilometer in 26 dagen aaneen. Aukje kwam op het idee om hier een sponsorloop van te maken, voor Henko, om een rolstoelbus aan te schaffen.  En voor onderzoek naar de ziekte ALS. 

Henko vond het idee fantastisch. Zijn grootste wens was een rolstoelbus, want bij het uitstappen van zijn auto kon hij niet goed meer in de benen komen. En is hij in de stromende regen in de goot beland. Vervolgens moest Nannie hulp halen om het weer overeind te tillen.  

Wij vonden een rolstoelbus een prachtig doel voor onze sponsorloop. Met medewerking van de Familie Muller, van garage Pouw, hebben we binnen een week een geschikte auto kunnen regelen. 

Dit lost nu al heel veel problemen op. Nannie kan nu als zijn chauffeur overal met Henko naar toe. Ook naar de onderzoeken in het UMZ, Utrecht en het UMCG in Groningen. 

Vanaf nu zullen wij u regelmatig op de hoogte houden van onze sponsoractie en de belevenissen er omheen. En hopen u te treffen bij 1 of meerdere etappes.

Groeten,

Arno & Pim

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.